Mijn favorieten

Waarom is een energielabel belangrijk? 

Het (definitief) energielabel is per 1 januari 2015 verplicht bij verkoop of verhuur van woningen

 

 

Woningeigenaren ontvangen in januari een brief met hun voorlopig energielabel. Vanaf 1 januari 2015 is het verplicht om hier zelf een definitief energielabel van te maken. Let op!! Vanaf 1 januari 2015 wordt het niet leveren met energielabel gesanctioneerdDe verkoper loopt de kans op een boete (maximaal € 405,-). 


 

   
  Het omzetten van een voorlopig energielabel naar een definitief energielabel brengt een hoop rompslomp met zich mee. De eigenaar van een woning moet zelf middels het beantwoorden van de nodige energetische vragen en het uploaden van diverse bestanden het bewijsmateriaal aanleveren.

Het kan ook anders!!  Stip Makelaardij verzorgt voor u het definitieve energielabel door alle energetische kenmerken op locatie op te nemen bij woningen die te koop staan bij Stip Makelaardij.  Bovendien is dit energielabel voor woningen die te koop staan bij Stip Makelaardij geheel gratis!!
   
  gratis energielabel woning
                                                                                         
De drie overige redenen waarom Stip Makelaardij al zijn te koop staande woningen voorziet van een gratis energielabel. 
 
1. Hogere transactieprijs.
  Als uw woning een energielabel A, B of C heeft, kunt u bij verkoop een hogere prijs vragen dan wanneer uw huis energielabel D of hoger heeft. Met een energielabel A, B of C is uw woning meer waard dan vergelijkbare huizen die minder energiezuinig zijn.
 
2. Verkoopsnelheid neemt toe.
  Elk kwartaal bestuderen onderzoekers van TiasNimbas Business School de wijze waarop het energielabel op de Nederlandse koopwoningmarkt heeft gepresteerd. Zij beschikken hiervoor over de transactiecijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en de energielabel informatie van AgentschapNL. Woningen met een energielabel hadden 106 dagen minder lang nodig om tot een transactie te komen. [bron: TiasNimbas Business School]
 
3. Extra hypotheek of lager rentetarief bij een energiezuinige woning.
  Een energiezuinige woning kan voor een bank voortaan reden zijn om meer hypotheek te verstrekken. Deze nieuwe wet- en regelgeving is vastgelegd in “Tijdelijke regelgeving hypothecair krediet” en luidt als volgt: Een aanbieder van hypothecair krediet kan bij het treffen van energiebesparende voorzieningen in een woning het deel van het hypothecair krediet dat daarvoor is aangewend tot een bedrag van ten hoogste € 9.000 buiten beschouwing laten bij het vaststellen van de financieringslast. Tevens kan een bedrag van ten hoogste €9.000 buiten beschouwing worden gelaten, indien het een aankoop van een woning betreft met een geldig energielabel van ten minste (A++) afgegeven voor 1 januari 2015 of een woning met een energie-index van ten hoogste 0,6. Voorts kan een bedrag van € 25.000 buiten beschouwing worden gelaten indien een hypothecair krediet wordt verstrekt voor de financiering van een NulopdeMeter-woning en ten aanzien van die woning een energieprestatiegarantie is afgegeven voor een periode van ten minste tien jaar. Bovenstaande is enkel van toepassing op hypothecair kredieten die worden verstrekt aan consumenten met een toetsinkomen van ten minste € 32.000.

 
Wilt u meer weten over het energielabel neem dan vrijblijvend contact met ons op of kijk onder nuttige links.